Hitno potrebna pomoć za malu Teodoru

Još jednom detetu iz Novog Sada dijagnostikovana je Batenova bolest pre manje od mesec dana, a roditeljima je hitno potrebna novčana pomoć kako bi svoju devojčicu poslali u Kinu na tretman matičnim ćelijama.

teodora

Devojčica se zove Teodora i u junu je napunila četiri godine. Prvi simptomi bolesti počeli su da se javljaju prošlog leta, a tačna dijagnoza ustanovljena je tek nedavno.

Mala Tea je sada u jako nestabilnoj fazi, roditelji bukvalno ne smeju da je ispuste iz ruku da ne bi pala, razbila glavu, slomila ruku... Da bi je zadržali bar u ovoj fazi do pojavljivanja enzimske terapije moraju do 15. oktobra da sakupe ogroman novac za terapiju matičnim ćelijama u Kini na koju tog dana ide ostalo četvoro dece za koje trenutno ima dovoljno novca u Udruženju "Š½ivot".

Svi koji imaju mogućnost da odmah pomognu mogu novac uplatiti na žiro račun 165-1001523581926-41.

Od Batenove bolesti deca nakon treće godine prestaju da govore, hodaju, gube vid, mentalno i fizički propadaju i umiru izmedju 8. i 12. godine. Država roditeljima ove dece ne pomaže smatrajući da ta deca nisu prioritet jer je bolest neizlečiva.

Zato su sami građani jedini koji im mogu pomoći.

Više informacija o borbi ovih roditelja za živote svojih najdražih možete pronaći na internet stranici Udruženja "Š½ivot", a priču Teodorinih roditelja prenosimo u celosti.

Teina priča

Moja jedina dugo iščekivana jedinstvena devojčica Teodora rođena je 24. juna 2008. godine u Novom Sadu. Moj suprug i ja smo bili najsrećniji roditelji na svetu, Teodorin svaki plač sa razlogom ili bez za nas je bio smak sveta. Moja Tea je bila najnestašnija devojčica na svetu, volela sam da kažem "nestašna je za dva dečaka".Tea je 24.06.2011. napunila tri godine, a pet dana posle trećeg rođendana počela je naša agonija - prva kriza svesti (kako su to doktori nazvali), ne zadugo potom serije zagledavanja, kleckanja, padanja. Posle svakog napada završavali smo u bolnici, da bi u toku jednog od boravaka u bolnici naša doktorka počela da uvodi terapije za epilepsiju (eftil, frizium, kepra). Svi ti lekovi nisu imali neki poseban efekat kod moje devojčice.

Na jednoj od naših kontrola kod doktorke je proradio crv sumnje pa je predložila da uradimo test na Batenovu bolest (za koju smo mi čuli samo u tv emisiji u kojoj je učestvovala gospođa Bojana Mirosavljević sa svojom devojčicom Zojom). Sada smo i mi postali članovi udruženja "Š½ivot". Rezultat smo čekali predugo celih pet meseci. Za ovu bolest je i jedan dan predugo, jer je progresija bolesti individualna kod svakog deteta. Konačno smo dočekali i taj dan da saznamo naš rezultat, otišli smo u Beograd kod doktorke Kravljanac puni optimizma misleći da nema šanse da je Tea bolesna od te fatalne bolesti. Međutim, rezultati su pokazali drugačije - "NAŠ A TEODORA IMA BATENOVU BOLEST".

Ceo naš svet se srušio. Moja Tea je sada u jako nestabilnoj fazi. Da bi  je zadržali bar u ovoj fazi do pojavljivanja enzimske terapije koja se stalno spominje trebalo bi što pre da je odvedemou Kinu. Novac treba da skupimo brzo, do 15. oktobra. Molimo sve ljude dobre volje koji saosećaju sa nama, da nam pomognu da Teodoru zadržimo na nogama do pojavljivanja enzimske terapije, uplatama na žiro račun broj 165-1001523581926-41.

Unapred zahvalni roditelji Branka i Zoltan.