Nataša Kovačević: Bavite se sportom i negujte prave životne vrednosti

 

natasa-kovacevicVesela, disciplinovana, borbena, istrajna, odlučna…samo su neke od reči kojima bi je opisali oni koji je pozaju.

Snaga u njenom životu su porodica, ljubav vera i nada. Mladima poručuje da se bave sportom, ali i da neguju prave životne vrednosti i maksimalno koriste svaki dan. Nataša Kovačević za Vas.

Kakav je status ženske košarke i ženskog sporta u Srbiji?

Ženska košarka i ženski sport uopšte slabo su ispraćeni, što je loša stvar. Postoji mnogo mladih i talentovanih devojaka u ženskoj košarci i treba im posvetiti pažnju.

Kako uskladiti studije sa obavezama u sportu?

Sve je stvar discipline i organizacije, a sport upravo uči tome; zato bih svima poručila da se bave sportom. Ne mora to da bude košarka, ne mora da bude ni profesionalno. Kada se dobro isplanira, sve može da se postigne pa i da se usklade škola i sport.

Koliko ti je vera u Boga pomogla da prebrodiš nesreću?

Pitanje vere je veoma intimno. Spadam u ljude koji imaju pravo da odnos prema Bogu i crkvi nose duboko u sebi. Ljubav vera i nada su mi uvek davali dodatnu snagu.

Ko ti je bio najveća podrška nakon nesreće?

Celog zivota porodica je bila moja najveća podrška i na njih sam uvek mogla da se oslonim; tako je bilo i sada. Pored porodice podršku su mi pružali i bliski prijatelji i ona mi je neizmerno značila. Nijedna osoba me nije razočarala u tom pogledu i kad mi je bilo najteže prijatelji su bili tu. Javljalo se i dosta ljudi putem interneta i svaka podrška mi je bila dobrodošla.

Da li planiraš da se jednog dana vratiš košarci?

Za početak, jedva čekam da počnem da trčim, ostalo ću oprezno i polako. Nadam se da cu moći da igram košarku za svoju dušu, ne mora da bude profesionalno, ali ko zna... videćemo.

natasa-kovacevic1Odakle crpiš motivaciju?

Imam ogromnu podršku od svih ljudi, javljaju mi se na ulici, bodre me... Pored toliko podrške nemoguće je posustati. Oni su moja najveća motivacija i ovom prilikom bih svima zahvalila na tome.

Šta bi poručila ljudima koji se u životu suoče sa naizgled nepremostivim problemom?

Treba uvek gledati napred i nikako ne treba očajavati. Život je borba i to neprestana. Isto tako, čvrsto verujem u sudbinu, da se sve dešava s nekim razlogom ali i da se, kad se jedna vrata zatvore, otvaraju nove šanse i nove životne prilike. Poručila bih svima da uživaju u svakom trenutku i da cene ono što imaju, ali isto tako da rade ono što najviše vole. Život je samo jedan i zato je vredan.

Koje su prave životne vrednosti za tebe? Zašto?

U životu je najvažnija porodica, ona je osnov svega. Isto tako su bitni  poverenje, poštovanje, iskrenost i naravno ljubav, jer bez nje čovek ne moze da živi.

Šta je za tebe uspeh?

Uspeh je za mene kad čovek radi ono sto voli, kad se bori i ne odustaje, a pri tome ostaje veran svojim principima.

Tvoja poruka mladima u Srbiji

Mladima bih poručila da se pre svega bave sportom, ali i da neguju prave životne vrednosti i maksimalno koriste svaki dan.

Tanja Ilijazović