N kao "NINA™S Team"

Nina"Uspeh nije stanje već proces. Ako jednom sebe doživite kao nekoga ko je obavio posao i postao uspešan tako da ne mora više oko toga da se brine, znajte da ste na putu da stagnirate ili čak da krenete nizbrdo"

Ima 30 godina. Mama je predivne devojčice. Profesor  je grupnih Fitnes programa na Sportskoj akademiji na smeru sportovi snage i fitnes i na Odseku rekreacija Više škole za sportske trenere. Instruktor je fitnesa i svih vrsta aerobika i pilatesa. Osnivač je, menadžer i glavni trener "NINA"™S fitnes tima".

Ocenjivač je sistema menadžmenta kvalitetom po međunarodnim standardima serije ISO 9000.Učitelj je plivanja i skijanja i nosilac više medalja sa studentskih prvenstava u ova dva sporta. Pasionirani je obožavalac free climbinga pa je nosilac brojnih medalja i iz ove discipline. Kao kaskader angažovana je za snimanje reklama i filmova. Neka od najznačajnijih ostvarenja su filmovi "Sjaj u očima " i "Matilda" sa Džeremi Ajronsom. Za sebe kaže da je ovisnik o sportu, naročito ekstremnom skijanju i slobodnom penjanju. Trudnoća je nije sprečila da trenira: do šestog meseca redovno je održavala časove aerobika. Neka vas ne iznenadi ako je vidite na Adi ili u nekom od gradskih parkova, kako po lepom vremenu sa svojim timom podiže duh "sportske nacije". Veliki borac da zdrav duh, živi u  zdravom telu. Nina Stojadinović.

VOX: Ne mogu a da ne primetim da si već mnogo toga postigla sa 30 god. Š ta je tajna tvoga uspeha?

 Uh, pa nema tu neke tajne. Volim ono što radim i sve čega se dohvatim radim sa puno žara, energije i smelosti, a pri tom sama nikad nisam dovoljno zadovoljna postignutim, pa uvek mislim da može još bolje i više, i eto energije za dalje.

VOX: Svakodnevno se susrećeš sa velikim brojem mladih. Čime zadobijaš njihovu pažnju i kako ih motivišeš?

Volim da radim sa ljudima, bilo da su mladi ili stari. Kao profesor, više se susrećem sa mlađim svetom, a kao instruktor sa ljudima svih generacija. Studentima se trudim da učinim nastavu što zanimljivijom, bilo putem primera iz prakse i stvarnog života, dosetki, a ponekad i kroz šalu, dok sa vežbačima razvijam odnos uvažavanja i međusobnog poverenja kroz stalnu komunikaciju i animaciju. I jednima i drugima se trudim da dam što bolji lični primer, i koristim svaku priliku da ih ohrabrim kako bi dali sve od sebe.

VOX: Kao osnivač Nina"™s team-a, kaži nam nešto o njemu.
"Nina"™s Team" je tim instruktora koji nudi usluge fitnes centrima i vežbačima putem vođenja različitih grupnih fitnes programa. Trenutno svoje usluge pružamo na 16 lokacija u Beogradu u oko 50 grupa. Tim čine istruktori koji obavezno moraju imati sertifikate Više škole za sportske trenere. Preduslov za ulazak u tim je završen kurs za instruktore. Neki od instruktora imaju pored sertifikata i diplome FSFV-a (DIF-a), Sportske Akademije ili Više škole za sportske trenere.  Sve u svemu, mnoštvo stilova i mnogo kvalitetnih instruktora i vežbača.

VOX: O kojim stilovima je reč?
Ninas fitnes tim konstantno prati najnovija dešavanja u fitnesu i ubacuje nove stilove vežbanja u svoj program, ali usput kreira i svoje, potpuno nove stilove od strane svog stručnog tima. Takođe imamo svoj princip da ne pratimo modu slepo, i izbacujemo stare stilove čim se pojave novi, već nove samo pridodajemo starim već oprobanim i delotvornim načinima vežbanja. Iz tog razloga naši instruktori su najsvestraniji na tržištu a program najraznovrsniji. U okviru naša dva osnovna programa MIX AEROBIKA i MIX PILATESA radimo sledeće stilove koji se smenjuju na nedeljnom nivou:
Step aerobik, hi/lo aerobik, dance aerobik, tae bo, aqu aerobik, rope aerobick, stick aerobik, ball aerobick, fitt ball, flexi-bar, fanky, latino, couple fitness, workout, orient aerobik, klasičan pilates, fitness yogu, streching, pilates sa rekvizitima (lopte, loptice, palice, vijače, trake, bućice) , latino pilates, taechi, step workout, office fitness...

VOX: Koje su prednosti ulaska u tim?
Kursistima koji prođu obuku i koji pokažu najbolje rezultate na ispitima, ali takođe i izuzetno zalaganje, komunikacione sposobnosti i želju za radom, biva ponuđen posao u timu. Instruktor u timu nije prepušten sam sebi, već postoji stalna kontrola i evaluacija njegovog rada. Trudimo se da ne budemo sujetni, jer je to jedini način da napredujemo. Instruktor koji je deo tima u kontaktu je sa velikim brojem instruktora, vežbača, lokacija, manifestacija, stilova, fitnes seminara, čime razvija bolje prilagođavanje, veće samopouzdanje, i što je najvažnije stalno unapređuje svoja znanja. Još jedna od prednosti je i to što instruktor ima tim iza sebe, pa ne može lako da padne u nemilost gazde fitnes centra. Sve u timu se boduje, bilo da je to držanje samih treninga, prezentiranje kluba, stručno usavršavanje, prenošenje rekvizita, vođenje evidencije, kreativnost ili pozitivna ocena samih vežbača, tako da i honorari znaju da budu vrlo lepi za one koji se maksimalno zalažu.

VOX: Š ta obuhvata nastava na kursu?
Kurs se sastoji od teorijski i praktičnih tematskih jedinica. Učimo o zdravstvenim, funkcionalnim, antropomotoričkim, estetskim, sociološkim, psihološkim i pedagoškim aspektima vežbanja a najviše zanatski deo posla fitnes instruktora, pa u okviru toga pokret u ritmu, zatim terminologiju pokreta i koraka; načine komunikacije, kreiranje koreografije, metodiku vođenja časa i trenažnog procesa.

VOX: Znači aerobik nije "samo uključiš muziku i skačeš"?
Nikako nije samo to. Zato nastava na kursu i jeste sveobuhvatna. Na prvom mestu nam je zdravlje ljudi, ali ne zanemarujemo i njihovu potrebu za zabavom i druženjem.

VOX: Koje prednosti uživaju vaši vežbači?
Najveća prednost je što su usluga i trenažni proces pod stalnom kontrolom stručnjaka. Vežbači kao najveću prednost navode raznovrsnost programa i instruktora, kao i posebnu metodičnost, komunikativnost, i pozitivnu energiju koju šire Nina"™s instruktori. Svaki član kluba po upisu dobija matičnog instruktora, koji je neka vrsta razrednog starešine. On brine o svom "razredu", a u njegovoj "učionici" često gostuju i drugi instruktori ali i kontrolori iz tima prema sedmičnom programu. Vežbači zbog toga mogu biti sigurni da neće biti opuštanja od strane instruktora, monotonije, "odrađivanja posla", nepraćenja novih trendova, i ne ispravljanja grešaka u radu. Posle tri uzastopna meseca članstva, vežbači postaju stalni članovi, čime stiču pravo na nadoknade propuštenog, niže cene, posećivanje drugih fitnes centara gde mi radimo, organizovane treninge u prirodi, predavanja, grupna letovanja i zimovanja sa timom"

VOX: Kako se odlučiti u tako širokoj ponudi?
To je još jedna od prednosti vežbanja sa Nina"™s timom. Kod nas vi ne morate da se odlučujete za neki stil u gomili naziva koje ni ne razumete. Dovoljno je da se opredelite za intenzivniju ili laganiju rekreaciju: Mix aerobik ili Mix pilates. Mi jednostavno sve stilove predstavljamo svim vežbačima (uvažavajući intenzitetski nivo grupe), različiti stilovi i instruktori dolaze kod vas, ne morate vi juriti za njima. Osim kvalitetnih instruktora mi stvaramo i kvalitetne vežbače, koji znaju šta im se sviđa i znaju da prepoznaju kvalitet.Trudimo se da pokrijemo što više potreba naših vežbača unutar njihove grupe, termina i prostora. Različiti stilovi se smenjuju na po nedelju dana. Time se sprečava nastanak monotonije. Naš cilj je da rekreacija postane neizostavni deo života svakog od njih.

VOX: Šta je po tebi uspeh?

Uspeh je, čini mi se, kada živimo u skladu sa svojim željama i
potrebama, kada se ostvarujemo kao ličnosti u skladu sa svojim sisitemom vrednosti, i kada doživljavamo odobravanje od onih do kojih nam je stalo.

Svi mi različito gledamo na uspeh. Neki se osećaju
uspešno kada nešto stvore (umetničko delo, projekat), drugi kada zarade mnogo para, treći kada steknu određeni društveni položaj, četvrti kad ostvare ličnu porodičnu sreću, peti kada se produhove... Kod mene je to kompleksno.

Misliću da sam uspešna onda kada sve to budem izbalansirala, uz
zahtev da usput zadržim osmeh na licu... Pošto verujem da je teško sve to obaviti odjednom, mislim da ću celog života biti na putu ka uspehu. U tome i jeste stvar: verujem da je život put, tj. težnja ka stalnom napretku, po svim pitanjima koja doživljavamo kao značajna.

Uspeh nije stanje već proces. Ako jednom sebe doživite kao nekoga ko
je obavio posao i postao uspešan tako da ne mora više oko toga da se brine, znajte da ste na putu da stagnirate ili čak da krenete nizbrdo. Iako moram priznati da su i nizbrdice često neophodne kako bi se krenulo dalje ali sa još većom snagom i izdržljivošću i novim pogledom na svet.

VOX: Tvoja poruka studentima?
Moramo se uvek nadati boljem, uvek verovati da možemo više i
kvalitetnije i da to zavisi samo od nas a da su sve smetnje koje nam se usput dešavaju zbog nečega iskustveno korisne i da predstavljaju iskušenja koja proveravaju našu upornost i izdržljivost. Uspeće samo oni koji imaju dovoljno jak motiv, oni koji su otporni na "šumove".  A šumovi mogu biti i loš profesor, loša organizacija škole, nepravda, neorganizovana država, nedostatak novca, lenjost, emotivne bure i mnogo toga drugog što život nosi. Ali to je tu samo da nas ojača. I jednom kad dođemo do diplome ili nečeg drugog do čega nam je stalo, shvatićemo koliko su sve te stvari bile nebitne.

Rija Ostojić, medicina