Internacionalna radionica Project A2

Internacionalna-radionica-Project-A2Internacionalna radionica Project A 2

 

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC NOVI SAD) sa Fakulteta tehničkih nauka organizuje još jednu internacionalnu radionicu - Project A2, u periodu od 26. oktobra do 2. novembra na temu Android programiranja.

Naime, 15 studenata elektrotehnike iz različitih gradova Evrope zajedno sa našim studentima udružiće snage kako bi unapredili svoje programerske veštine i savladali kreiranje Android aplikacije.Ovu temu smo odabrali zbog toga što je Android operativni sistem trenutno najzastupljeniji na mobilnim uređajima na tržištu. Zbog velike upotrebe javlja se potreba za aplikacijama za ovu platformu, samim tim traže se i Android programeri.

Da napomenemo da je kompanija Execom generalni pokrivitelj seminara , a takođe su nas podržale i druge vodeće komapnije iz Srbije: Devana Technologies, Eipix Entertainment i Vega IT Sourcing.

Akademski deo vodiće Goran Đonović, bivši student FTN-a i alumni član našeg udruženja, izuzetno inspirisan da učesnicima radionice prenese svoje znanje. Osim petodnevne nastave koja se održava u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, za studente je organizovana i stručna poseta kompaniji Execom, koja je podržala naš projekat u vidu generalnog pokrovitelja.

Naravno, pored stručnih predavanja, potrudićemo se da našim gostima pružimo prijatan boravak u Novom Sadu i približimo našu kulturu, srdačnost i gostoprimstvo kroz organizovane posete podzemnim tunelima Petrovaradina, Fruškoj gori, Sremskim Karlovcima.

Radna nedelja u znaku programiranja završiće se zasluženim motivacionim vikendom koji je će, između ostalih aktivnosti, biti praćen i treninzima razvoja ličnih i profesionalnih veština (vremensko organizovanje, prezentacione i komunikacione veštine, vođenje projekata, rešavanje konflikata, liderske veštine i srodne teme). Treninge će držаti sertifikovаni internаcionаlni Istek (EESTEC) treneri. Kako se u proteklom periodu našem udruženju pridružilo dosta mladih članova kroz promocije koje smo organizovali, ovo je idealna prilika da im uz upoznavanje i druženje sa gostima iz inostranstva pokažemo šta sve EESTEC pruža studentima.