SPORTOM ka pravim vrednostima

sppredstavlja projekat koji je usmeren ka mladim ljudima sa ciljem da se podstaknu na akciju, usmere ka pravim vrednostima i zdravim stilovima života.                                              

Planiramo različite sportske aktivnosti, sportske dane, vikende, kampove... koje organizuju i vode sami učesnici projekta kao i profesionalci. Uporedo sa sportskim aktivnostima i vežbama organizujemo i radionice i diskusione grupe na sportskom terenu i van njega koje dalje podstiču razvoj i unapređenje ličnosti a vode ih psihološki savetnici, lajf koučevi i studenti.

 

Primenjujemo holistički pristup u radu koji obuhvata fizički, duševni i duhovni aspekt.

 

Ako bismo rekli da je hrana gorivo za naše telo onda bi duhovni aspekt bio gorivo za našu dušu. Dobro je poznata izreka da je u zdravom telu zdrav duh, stoga kroz ovaj projekat stavljamo fokus na oboje.

Pridružite se i vi! Ako ste student ili srednjoškolac i želite da u zdravom telu imate i zdrav duh, ako želite da se družite sa vašim vršnjacima, da upoznate nove ljude, naučite neke zdrave stilove života javite se!

Ukoliko se bavite sportom rekreativno ili profesionalno, a dopada Vam se naš projekat, javite se, mi smo uvek otvoreni za saradnju.

Više informacija OVDE

Srpska studentkinja najbolja oratorka sveta

Srpska-studentkinja-najbolja-oratorka-svetaStudentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov proglašena je za najboljeg govornik na upravo završenom Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu koje je održano u Indiji.

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, studenti treće godine Fakulteta političkih nauka, plasirali su se, naime, u finale 34. Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik, a sa protivničkim timom debatovali su o problemu azilanata.

Studentkinja iz Beograda je proglašena najboljim govornikom u svih 400 timova koji su učestvovali na takmičenju u kategoriji engleski kao nematernji jezik, saopštila je nevladina organizacija Otvorena komunikacija, koja priprema studente za debatna takmičenja.

Pored njih, veliki uspeh su ostvarili i studenti Fakulteta organizacionih nauka Viktor Prlja iGoran Jankuloski, plasiravši se u kategoriju engleskog kao maternjeg jezika što je tek drugi slučaj u istoriji ovog takmičenja.

Prlja i Jankuloski su takođe proglašeni za četvrtog i šestog govornika sveta u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo osam studenata, a njihov odličan plasman uticaće na poboljšanje ranga Univerziteta u Beogradu na svetskoj debatnoj listi, na kojoj se trenutno nalazi na 57. mestu među 500 univerziteta sveta.

Svetsko prvenstvo ove godine je održano u indijskom gradu Čenaju gde se tokom sedam takmičarskih dana za tituli takmičilo više od 800 studenata iz celog sveta.

Takmičenje poznato kao "Olimpijada debatovanja" najveće je godišnje međunarodno okupljanje studenata na kome učestvuje oko 250 univerziteta.


Izvor:
MONDO/Agencije

 

 

 

Vox 13

 

Počni od početka, vrati se na početak

Idealno zanimanje ne postoji, ali postoji idealni splet okolnosti da se bavite onime što zaista i želite. Da sklopite ono lepo i korisno... >>>>

Jovana-Zdjelarevic
tanja

„Iz njenog ugla“

O stanju u društvu, mladima, pravim životnim vrednostima i veri govori Tanja Ilijazović. >>>

Dođoh, ne videh, pobedih

O Miloradu Pejiću moglo bi se govoriti u superlativima čak i ako bismo se otrgli sladunjavog konteksta „toplih ljudskih priča“... >>>>

milorad-pejic
abortus-medju-mladima

„Olovna“ odluka

Stručnjaci treba da daju odgovor kada je najbolje početi sa decom razgovor na temu seksa.>>>

Komedija uživo

Prestonička mesta sve češće otvaraju vrata stand-up komičarima i publici koja bi da se nasmeje pričama umetnika iz ličnog iskustva i njihovih pogleda na svet. >>>>

komedija-uzivo
milos-stankovic2

Od dečačkih tenkića do patenata koji će promeniti svet

Miloš Stanković je genije svetski, a naš; vitez nauke, jer su njegovi izumi – elektrostatički uništivač korova i ekološki auspuh – proglašeni za najbolje. >>>>

Intervju: Ivana Koprivica

Kao predodređena na uspeh, naša sagovornica ređala je uspehe od prvih školskih dana. >>>>

Ivana-Koprivica mala
Ivana-Maksimovic1

Intervju: Ivana Maksimović

Olimpijska vicešampionka u streljaštvu >>>

STRES – «Boljka» studentskih dana

Niske količine stresa i anksioznosti su korisne... >>>>

stres
trgovina-ljudima

TRGOVINA LJUDIMA

Seks-trafiking je uži pojam od trgovine ljudima, jer žrtve nisu neizostavno seksualno eksploatisane.>>>

Nataša Kovačević

Bavite se sportom i negujte prave životne vrednosti. Snaga u njenom životu su porodica, ljubav vera i nada. >>>>

natasa-kovacevic
tedx2013

TEDx po treći put predstavio ideje vredne širenja

Kolika je vrednost ideje? Ukoliko bismo pitali Platona, odgovor bi glasio „apsolutna“. >>>>

Zacrtaj cilj i ne cupkaj u mestu!

Ako se za nekog može reći da je proaktivna i svestrana ličnost, to je svakako Milena Stošić... >>>>

zacrtaj-cilj-i-ne-cupkaj-u-mestu1

Lead Up - Početak stvaranja novih lidera

aie2013

19. oktobra 2013. godine sa početkom u 17h, u Novom Sadu na fakultetu za pravne i poslovne studije ’Dr Lazar Vrkatić’, održaće se Lead Up, događaj koji se realizuje u okviru projekta „Novi Lideri”, od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Sam projekat „Novi Lideri” ima tradiciju dugu osam godina – pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Konferencija će se sastojati iz dva dela, u prvom delu je predviđeno učešće četiri govornika, Branislave Gajić osnivača Infostuda, Aleksandar Radukin iz Home Page firme, koji će sa posetiocima podeliti svoje liderske priče. Drugi deo je rezervisan za panel diskusiju, na kojoj će delegati moći da razmenjuju svoja mišljenja, stavove i ideje sa govornicima.

Poslednjih trideset minuta konferencije učesnici će moći da se upoznaju sa našom organizacijom i da čuju nešto više o mogućnostima u AIESEC-u, o prijemu novih članova, kao i iskustva naših studenata koji su se upravo vratili sa praksi. U slučaju eventualnih izmena, pratite našu facebook i twitter stranicu AIESEC Novi Sad i sajt http://aiesec.org.rs/novi-sad/.

Završni događaj projekta je Konferencija Novih Lidera, koja će se održati 14. i 15. novembra u Narodnoj banci Srbije u Beogradu. Konferencija će okupiti oko 200 mladih, proaktivnih delegata iz cele Srbije, koji žele da čuju iskustva i savete ostvarenih lidera iz naše zemlje i regiona. Kroz konferenciju ćemo kreirati mrežu lidera koji će se povezati i deliti ideje i iskustvo, osmišljavati zajedno korake za buduće liderske akcije. Učesnici će takođe proći kroz radionice i predavanja internacionalnih kompanija – partnera Novih Lidera.


AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Za više informacija o projektu “Novi Lideri”, posetite naš sajt www.newleaders.org.rs. Prijava na sledećem linku https://podio.com/webforms/5467128/429041. Pratite nas na Twitter-u @NoviLideri i Facebook-u http://www.facebook.com/NewLeadersConference.

 

mosПројекат „Нови Лидери“, спроводи

удружење АИЕСЕЦ, финансира

Министарство омладине и спорта

Републике Србије

 

 

 

Svetlana UzelacOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Menadžer za odnose s javnošću “Novi Lideri”

 Tel: +381.60.454.5680

 E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

POMOĆ ZA ANU!

pomocAnu1Poštovani,

Našoj dvadesetosmogodišnjoj ćerki Ani, asistentu Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, urađena je magnetna rezonanca karličnog pojasa koja je pokazala postojanje tumora u predelu ilijačne kosti. Ani je hitno neophodno lečenje i operacija kojom bi se taj tumor uklonio.

Postoji mogućnost da se ponovo uradi biopsija i operacija na onkološkoj klinici u Bolonji u Italiji, ali su za to neophodna dodatna finansijska sredstva kojima mi trenutno ne raspolažemo. Samo za početnu fazu lečenja procenjena je suma od oko 20.000 evra.

Znamo da je finansijska situacija u Srbiji teška, ali ovom prilikom želimo da se obratimo svim humanim ljudima sa molbom da, ukoliko ste u mogućnosti, dobrovoljnim novčanim prilozima podržite izvođenje ovakvog hirurškog zahvata u inostranstvu. Minimalni iznos s vaše strane nama znači mnogo!

Unapred se zahvaljujemo na odzivu.

 

Slavoljub Živković, otac

064-410-8180

Vesna Živković, majka

063-821-3776

 

pomocAnu2U Banci Intesa otvorili smo žiro račune na koje možete uplatiiti novac za Anu.

 

Na ime: Ana Živković

 

broj dinarskog žiro računa: 160-5300101293477-62

 

svrha uplate: humanitarna pomoć za lečenje

 

broj deviznog računa za inostranstvo:

 

SWIFT Banca Intesa: dbdbrsbg

IBAN/Account Number: rs35160533020081474474